Ajna

Naast zielenfluisteraar geef ik iedere week kinderyoga- en mindfulyogalessen en de afgelopen weken hebben we iedere week een chakra onderzocht.
We begonnen met het eerste chakra die over aarde en basis gaat en de kleur rood, inmiddels waren we deze week aangekomen bij het zesde chakra.
Het derde oogchakra of Ajna. Deze staat voor intuïtie, helder weten en helder zien. We hebben asana’s en meditaties gedaan en met ons derde oog gewerkt.

Tijdens deze week herinner ik me een van mijn yogalessen zo’n 15 jaar geleden waar ik voor het eerst mocht mediteren in een foto die de docent op een van haar reizen had gemaakt. Ze had allemaal foto’s in het midden van de ruimte gelegd en we mochten allemaal een foto pakken waar je door aangetrokken werd.
Mijn foto was een enorm heuvelachtig bos. Het was groen en gaf mij een gevoel van rust en oneindigheid. Tijdens de meditatie veranderde de rust in onrust en gevoel van strijd en onrust. Er kwamen gevoelens van verdriet, pijn en het meest bizarre was dat ik constant bloed voelde stromen.
Na de meditatie ben ik naar de docent gegaan en vertelde wat ik had ervaren en er kwam een lachje op haar gezicht.
Zij had deze foto gemaakt in Noord-Amerika op een plek waar de Natives enorm voor hun land hebben gevochten tegen de Engelsen. En zij hadden daar behoorlijk verlies geleden.

Ik was echt even aangedaan. Vooral omdat ik al van kleins af aan me enorm aangetrokken voel tot het Indianenvolk.
Op dat moment wist ik nog niet dat dit ook niet voor niets was, maar dat kwam later.

Na deze avond heb ik veel vaker dit soort meditaties gedaan en ben ik me verder gaan scholen in Intuïtief waarnemen en later heb ik me aangesloten bij de Mediumcirkel van Janneke Leber, medium in Bussum. Ik ben overtuigd dat iedereen intuïtief kan werken of kan fluisteren, maar dat de een wat harder moet oefenen dan de ander. We kunnen tenslotte ook allemaal fietsen, maar we doen niet allemaal mee met de Tour de France.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *