Fluisteren

´Fluisteren is luisteren zonder woorden´

Deze methode zet ik vooral in bij hele jonge kinderen en babies of bijvoorbeeld mensen met een beperking die niet regulier kunnen communiceren. Voor kinderen tot 10 jaar kunnen we fluisteren met de hulpvraag van ouders. Vanaf 10 jaar is dit ook mogelijk, maar wel met toestemming van het kind.
“Fluisteren” is eigenlijk heel geconcentreerd luisteren naar wat het kind vertelt en nodig heeft. Een kind wil zo graag uitleggen, hoe het de wereld ziet en beleeft. Het ene kind trekt zich terug en het andere vraagt juist veel aandacht. Het is belangrijk dat het kind zich begrepen en gehoord voelt. Dit geeft vaak al een verandering te weeg. Veel kinderen zijn gevoelig voor allerlei prikkels om hen heen, wat kan leiden tot slaap-, eet- en/of gedragsproblemen. Ik fluister met kinderen van 0 – 18 jaar. Ook fluister ik met verstandelijk gehandicapten (leeftijd onbeperkt) .

Hoe werkt dit fluisteren dan?
Na het afstemmen op het kind zoals we bijvoorbeeld bij een reading doen gaan we contact leggen via de naam en de foto, waarbij we vooral in de ogen kijken. We luisteren naar het verhaal en kijken naar de beelden en noteren deze. Het kind vertelt ons, hoe het met hem of haar gaat, wat hij of zij leuk vindt en waar hij of zij het moeilijk mee heeft. Ik vraag ook altijd wat zij vinden van de hulpvraag die ouders hebben. Het is vaak ontroerend te luisteren naar hetgeen het kind doorgeeft, het is direct, maar ook heel zuiver. Van mijn waarnemingen maar ik een verslag, een fluisterrapport.
In dit rapport kan ik ook adviezen geven om de relatie kind/opvoeder en/of het gedrag van het kind te verbeteren. Een fluistering met een kind is heel waardevol ! Heel veel ouders zien heel snel na de fluistering, verbeteringen bij hun kind.
Het fluisteren is intensief en vraagt een hoge concentratie, maar dat is het waard!
Voor het fluisteren en het maken van het verslag ik twee keer aan het fluisteren (30 minuten) binnen twee dagen en maak daarna een rapport op (45 minuten). Het is dus heel arbeidsintensief en kost relatief veel tijd.
Meestal is één fluistering voldoende! Soms adviseer ik een coaching, maar dat is niet altijd nodig.

Wat heb ik nodig om een fluiterrapport op te maken:

   * Naam (voor- en achternaam) en de leeftijd van het kind.
   * Gezinssamenstelling
   * Uw hulpvraag voor het ‘fluisteren’.
   * Uw mobiele telefoonnummer en email
   * Een foto per mail, waarop de ogen te zien zijn
  * Investering 75 euro excl 21% btw

Online FLUISTERCURSUS
Wil je zelf leren fluisteren?
Wij hebben een hele leuke online training om hiermee aan de slag te gaan!
In les 1 leer je Ontvangen
In les 2 leer je Zenden
In les 3 leer je Integriteit
In les 4 leer je Foto Analyse
In les 5 leer je Zorgen voor jezelf
In les 6 leer je Waarnemen, Fluisteren, Medium?

In zes lessen en heel veel oefenen kan je er zelf mee aan de gang!
De Fluistercursus is een online cursus die je helemaal in je eigen tijd kan doen en met begeleiding na iedere les.

Investering 99 euro excl 21% btw