Ik ga op vakantie en neem mee…Lyme

De afgelopen weken stonden voor ons gezin in het teken van de zomervakantie en dat vond ik best spannend. Vorig jaar werd ik vlak voordat we voor een maand vertrokken best heel ziek en had ik heel veel pijn. Toen we vertrokken wisten we nog niet wat er aan de hand was en er was geen plek bij de neuroloog op een kort termijn. De huisarts vermoedde het een en ander vijf dagen voordat we weggingen en wilde graag dat ik naar de neuroloog ging, maar ik besloot om vier weken te gaan genieten. Ik was op dat moment al 10 maanden aan het kwakkelen, die 4 weken konden er nog wel bij.

Uiteindelijk was het de heftigste vakantie ooit. Ik had pijn, iedere dag, en ik lag van de vier weken bijna drie weken op bed met o.a. een oogontsteking aan beide ogen, enorme pijn in mijn nek en hoofd, een slepend linkerbeen en een steeds slechter functionerende linker arm. Op de goede dagen nam ik het ervan en genoot ik van mijn gezin in Frankrijk en Italië.

Na de ervaring van vorig jaar en inmiddels ruim een jaar ziek en wetende dat ik de ziekte van Lyme heb en mijn lijf nog steeds niet in orde is, hebben we besloten om in drie dagen naar Zuid-Frankrijk te rijden zodat ik niet te lang hoef te zitten en ondertussen genieten we van een leuke reis over de Route de Napoleon. We blijven dan twee weken in Frankrijk en skippen Italië. Na twee weken rijden we in twee dagen weer terug naar huis. Allemaal heel goed te doen.
Wandelstok en de enorme hoeveelheid ondersteunende kussentjes gaan mee en uiteraard pijnstillers, supplementen en cbd olie.

Ik heb genoten van de vakantie en ja, ik ben ook ziek geweest. Van de 18 dagen gingen er vier helemaal niet en lag ik weer op bed, maar de andere dagen gingen best goed! Soms met stok, soms zonder stok, meestal met pijnstilling, maar soms zonder.

Stiekem hoop ik dat ik mijn dieptepunt heb gehad en dat ik weer in een stijgende lijn zit, want voor de vakantie voelde ik me ook al een hele tijd veel beter. Het lijkt wel of de periodes van goed en beter langer worden dan de slechte periodes. En daar kan ik prima mee leven!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *