Reiki & Kundalini Reiki

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kundalini-energy-chakras-1-1-683x1024.webp

Wat is het verschil tussen Reiki & Kundalini Reiki?
Omdat ik beide trainingen en inwijdingen geef, is er regelmatig de vraag wat het verschil is.

Reiki is een healingsvorm door middel van handoplegging op vaste posities op het lijf. Als je Reiki gaat leren, leer je eerst je zelf te behandelen en daarna ook anderen Reiki te geven. Reiki gaat volgens een vastomlijnd en gedisciplineerd principe van het doorgeven van energie waarbij je je afstemt en je handen neerlegt.
De energie is niet van jezelf maar universeel en jij fungeert als doorgeefluik.
Iedereen kan Reiki leren en gebruiken, en om er mee aan de slag te gaan volg je een training en ontvang je een of meerdere inwijdingen. De inwijdingen zorgen voor het opruimen en schoonmaken van je energiekanalen waardoor je krachtiger en zuiver kan doorgeven.
Een Reiki behandeling duurt gemiddeld bijna een uur. Je houdt namelijk iedere handpositie minstens 3-5 minuten vast en je gaat het hele lijf langs van hoofd naar voeten aan de voorkant en de achterkant van het lijf.

Kundalini Reiki is ook een healingsvorm en de energie is ook universeel en jij fungeert ook als doorgeefluik, maar het geven gaat veel meer vanuit intentie en er zijn geen vaste handposities.
Mijn ervaring is dat Kundalini Reiki krachtiger en sneller is.
Een volledige healing hoeft ook geen uur te duren, meestal ben je tussen de 20-25 minuten al klaar.
Er zijn geen vaste handposities, je mag wel je handen neerleggen, maar zelfs dat hoeft niet.
Voor mijn gevoel is het nog steeds Reiki energie maar wel 2.0! Krachtiger, sneller en diepgaander.

Wat is Kundalini?
Kundalini is een woord uit het Sanskriet dat letterlijk ‘de opgerolde’ betekent.
Het verwijst naar een opgerolde, spiraalvormige kracht die te vinden is in de basis van de wervelkolom in het heiligbeen; niet in het fysieke lichaam zelf, maar in het energielichaam genaamd.

Verschillende auteurs van boeken over kundalini-energie geven verschillende beschrijvingen van de werking van deze energie. Zo wordt ze omschreven als een creatieve energie, een transformatieve energie, een genezende energie of een krachtenergie. Deze energie doet onder gewone omstandigheden zijn werk zonder dat we dat merken of als kundalini-energie herkennen.

Bij ziekte of onbalans kan de kundalini in actie komen om te helpen bij de genezing. Ze kan het emotieleven en het gedachtenleven versterken of soms ook verstoren. Ze kan op een spiritueel niveau tot piekervaringen leiden en kan helpen om momenten van eenwording te realiseren (wat voor iemand een verlichtingservaring kan zijn).
Naarmate het kundalini-energiesysteem verder ontwikkelt, zou het vele deuren kunnen openen naar spirituele ontwikkeling. Zo kan de energie iemand helpen bewust contact te maken met het innerlijke licht.
Het werken met kundalini-energie op een meditatieve manier, leidt naar innerlijke realisatie.
De vorm en mate van innerlijke realisatie wisselt per persoon en kan zich ‘voortgaande op het pad van spirituele ontwikkeling’ verder ontwikkelen.

Wil je zelf met healing aan de gang en je gaan verdiepen in Reiki of Kundalini Reiki?
Je bent van harte welkom!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *