Reiki

REIKI

Reiki is ongeveer 30 jaar geleden in mijn leven gekomen en heeft mij erg geholpen om meer grip op mijn migraine te krijgen. Ik ging mijn eerste Reiki cursus ongeveer 23 jaar geleden doen en dat was meteen het gevoel van thuiskomen. Drie jaar daarna deed ik Reiki II en een jaar daarna Reiki III.
Al 23 jaar is Reiki een dagelijks onderdeel in mijn leven en volledig geïntegreerd in mijn dagelijkse routine voor mijzelf en mijn gezin. Professioneel gezien ben ik Reiki ook meteen gaan inzetten en heb inmiddels ik weet niet hoeveel mensen op de tafel en onder mijn handen gehad en ook heel velen ingewijd in deze mooie healingsvorm.

WAT IS REIKI EN WAAR IS HET ONTSTAAN?
Voor de uitleg van de betekenis verdelen we ‘reiki’ in de termen: ‘rei’ (wat universeel betekent) en ‘ki’ (wat levensenergie betekent). Het is een alternatieve geneeswijze, een energetische therapievorm.
Waar komt het vandaan?
Reiki is neergezet door Mikao Usui in Japan en wordt sinds ongeveer 1920 onderwezen.
Naast de Usui stroming zijn er meerdere stromingen.
Ik heb zelf na de traditionele Reiki Usui nog Shambhala en Kundalini Reiki gedaan. Ook deze cursussen kan je bij mij doen.
Reiki is dus universele levensenergie en door die te laten stromen helpt dit blokkades weg te nemen en boost het het zelf herstellend vermogen van je lichaam. Als je energie niet goed meer stroomt, kunnen er blokkades ontstaan op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau. Dit kan klachten geven op die verschillende niveaus (denk aan hoofdpijn, depressie etc.). Reiki gaat naar de oorzaak toe. Het helpt je om weer in balans te komen.
De behandelingen zijn in principe gebaseerd op handposities, maar het is ook mogelijk om een sessie op afstand te ervaren. Het klinkt misschien zweverig, maar als je je bezeert dan is vaak het eerste wat je doet… met je hand naar de pijnlijke plek gaan. Net zoals moeders dat automatisch bij hun kinderen doen. Naast mensen kan het ook ingezet worden voor dieren. 

In mijn praktijk ben je welkom voor een Healing, dat is Reiki met mijn eigen sausje.
Maar je kan ook zelf een Reiki cursus volgen, live of online.
Reiki I
Reiki II
Reiki III Masterschap
Kundalini Reiki

Kundalini Reiki is een Reiki variant met meerdere mogelijkheden en zelf ervaar ik het als een nog krachtigere energie en healingsvorm.
Wil je met Kundalini Reiki gaan werken, dan adviseer ik in iedergeval een

Reiki I cursus aan om eerst de basis goed te kennen, weten, voelen.
Vanaf Reiki II werk je met symbolen, in de Kundalini Reiki werk je volledig vanuit intentie.

Interesse in een afspraak voor een healing of wil je zelf de cursus volgen: